Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Uva e Vinho. Para informações adicionais entre em contato com cnpuv.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  27/01/2021
Data da última atualização:  27/01/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PEREIRA, G. E.; PADHI, E. M. T.; SUDARSHANA, M. R.; FIALHO, F. B.; MEDINA-PLAZA, C.; GIRARDELLO, R. C.; TSENG, D.; BRUCE, R. C.; ERDMANN, J. E.; SLUPSKY, C. M.; OBERHOLST, A.
Afiliação:  GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; EMILY M. T. PADHI, University of California, Department of Food Science & Technology, Davis, CA95616, EUA; MYSORE R. SUDARSHANA, United States Department of Agriculture, Agricultural Research Service, University of California, Department of Plant Pathology, Davis, CA95616, EUA; FLAVIO BELLO FIALHO, CNPUV; CRISTINA MEDINA-PLAZA, University of California, Department of Viticulture and Enology, Davis, CA95616, EUA; RAUL C. GIRARDELLO, University of California, Department of Viticulture and Enology, Davis, CA95616, EUA; DAVE TSENG, University of California, Department of Viticulture and Enology, Davis, CA95616; ROBERT C. BRUCE, University of California, Department of Viticulture and Enology, Davis, CA95616; JESSE N. ERDMANN, University of California, Department of Viticulture and Enology, Davis, CA95616; CAROLYN M. SLUPSKY, University of California, Department of Food Science & Technology, Davis, CA95616; ANITA OBERHOLST, University of California, Department of Viticulture and Enology, Davis, CA95616.
Título:  Impact of grapevine red blotch disease on primary and secondary metabolites in "Cabernet Sauvignon" grape tissues.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v. 342, e128312, April 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2020.128312
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The grapevine red blotch disease (GRBD) was first noticed in 2008, impacting grape ripening. In general, GRBD reduces grape and wine quality resulting in significant economic losses. The purpose of the present study was to evaluate the effect of GRBD on agronomical parameters of ?Cabernet Sauvignon? vines at harvest. Using a metabolomics approach, the influence on primary and secondary metabolite profiling in skin + pulp/flesh and seeds were also determined. GRBD influenced °Brix and berry weight, as well as primary and secondary metabolites in both tissues. 1D 1H NMR was effective in quantifying the main primary and secondary metabolites affected by GRBD. RP-HPLC was similarly able to quantify the main phenolics affected. Multivariate analysis showed the influence of the virus on grape metabolites using both tools in two berry tissues. The effectiveness of both tools to describe sample variability was compared and the most affected metabolites in each tissue could be identified.
Palavras-Chave:  1D 1H NMR spectroscopy and RP-HPLC-DAD; Cabernet Sauvignon grape; Grapevine red blotch virus; Organic acids and amino acids.
Thesagro:  Vitis Vinifera.
Thesaurus Nal:  Metabolome; Phenolic compounds; Sugars.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV18585 - 1UPCAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  01/04/2010
Data da última atualização:  11/05/2010
Autoria:  CAVALCANTI JÚNIOR, A. T.
Título:  Formação dos jardins clonais na Embrapa Agroindústria Tropical.
Ano de publicação:  2000
Fonte/Imprenta:  Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2000.
Páginas:  4 p.
Série:  (Embrapa Agroindústria Tropical. Instruções técnicas, 3).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Jardins clonais; Pomares comerciais; Vantagens.
Thesaurus NAL:  clones.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPAT-2010/11922/1/It-003.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAT11922 - 1UMTFL - PPFL 038582010.03858
Fechar






Registro completo

Biblioteca(s):  Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Gado de Corte.
Identificador:  855
Data corrente:  09/05/2002
Data da última atualização:  20/05/2015
Código do título:  1800010
ISSN:  0307-8035
Código CCN:  064290-8
Título e Subtítulo:  ANNUAL REPORT OF STUDIES IN ANIMAL NUTRITION AND ALLIED SCIENCES
Título anterior:  ANNUAL REPORT ON ANIMAL NUTRITION AND ALLIED SCIENCE
Entidade:  Reid Library
Local de publicação:  Aberdeen, Escocia, GB
Periodicidade:  Anual
Inicio de publicação:  1966
Coleções da unidade:  Embrapa Amazônia Oriental
1970 26; 1971 27; 1972 28; 1973 29; 1974 30; 1975 31; 1976 32; 1977 33; 1978 34; 1979 35; 1980 36; 1981 37; 1982 38; 1983 39; 1985 40; 1986 41
Classificação: 636.0852005A613

Embrapa Gado de Corte
1977-83 33-39;
Classificação: 636.005
Fechar
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional